Proteus is de naam van de nieuwste autonome magazijnrobot (AMR) van Amazon. De robot die wordt ingezet in de fulfliment- en sorteercentra is volgens de techgigant de eerste AMR die veilig kan werken naast mensen op de magazijnvloer.
De autonome robot kan niet alleen volledig zelfstandig zijn werk doen – het verplaatsen van zwaarbeladen rolcontainers met pakketjes in het outbound proces – maar hij kan ook mensen in het magazijn, herkennen én ontwijken.
Voor Amazon betekent dit dus dat ze voor het eerst mensen én robots naast elkaar in het magazijn kunnen laten werken. Om die veiligheid te garanderen is Proteus door de techneuten van Amazon voorzien van tal van veiligheids-, perceptie- en navigatietechnologieën. Dat zorgt ervoor dat deze AMR zelfstandig door de gangpaden kan rijden om voorwerpen op te tillen en te verplaatsen, waarbij het contact met magazijnpersoneel vermeden wordt.
The IT Crowd is een Britse sitcom die draait om het drie man sterke IT-team van Reynholm Industries, een fictieve Britse onderneming in Londen.
De serie volgt de drie leden die werken in een groezelige, rommelige kelder, wat in groot contrast staat tot de glanzende moderne architectuur en het prachtige uitzicht op Londen waarvan de rest van de organisatie geniet. Wat de organisatie precies is, is en blijft een vraagteken. Het enige dat bekend is, is dat het bedrijf ITV heeft gekocht en verkocht, een chemisch laboratorium heeft en een naamloos product maakt.
Een van de teamleden is Roy Trenneman. Ondanks de afhankelijkheid van het bedrijf worden hij en Maurice Moss over het algemeen genegeerd en beschouwd als losers. Roy's ondersteuningstechnieken bestaan uit het negeren van de telefoon, in de hoop dat hij stopt met rinkelen, en het gebruik van opnames van standaard IT-suggesties zoals: "Heb je geprobeerd hem uit en weer aan te zetten?" en "Zit hij zeker in het stopcontact?".
De serie is te zien op Netflix.
In de podcast How Life Works praat schrijver en onderzoeker Fredo De Smet met ondernemers, schrijvers, technologen, vaders en moeders. Samen gaan ze op zoek naar de impact van technologie en verandering, bij mens en maatschappij. Zo gaat De Smet in gesprek met curator en kunstenares Femke en professor Ruben Verborgh over de toekomst van het internet. Hoe kunnen the arts & culture en technologie elkaar hierin ontmoeten?
In een wereld waarin iedereen roept dat AI alles gaat overnemen, roepen mensen net zo hard dat dat levensgevaarlijk is. Waarom? Auteur Stuart Russell zet in het boek Human Compatible: AIand the Problem of Control uiteen wat er allemaal mis kan gaan als we steeds meer overlaten aan kunstmatige intelligentie. Gelukkig is hij ook overtuigd dat die apocalyps kan worden vermeden en in dit boek vertelt hij hoe.