Future

 

In de rubriek Future leggen we u podcasts, boeken, video’s, de nieuwste technologieën en gadgets voor. Alles wat u als boardroommember kunt inspireren. Dit alles onder het motto: live the transformation.


App van ChatGPT ook in Nederland beschikbaar

Nederlanders kunnen nu ook via een app op hun iPhone gebruikmaken van de chatbot ChatGPT. Ontwikkelaar OpenAI heeft de app hier beschikbaar gesteld om te installeren via de AppStore van Apple.

 

ChatGPT werd voor het eerst beschikbaar gesteld in de Verenigde Staten. Daarna volgden ongeveer veertig andere landen.  

Chat GPT

Dit waren bijvoorbeeld Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Japan en Zuid-Korea. Maar ook landen als Mauritius, Bolivia, Nicaragua en Albanië gingen Nederland voor. Nu zijn er nog eens honderd landen bij gekomen, waaronder Nederland.


Op basis van AI

ChatGPT gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om logisch klinkende teksten te schrijven. In korte tijd baarde het systeem veel opzien door teksten te creëren die lastig te onderscheiden zijn van werk van mensen. Dat maakte de dienst populair maar ook omstreden. Ontwikkelaar OpenAI is in 2015 opgericht door een paar grote namen uit de techwereld, onder wie Tesla-topman en Twitter-eigenaar Elon Musk en Reid Hoffman, mede-oprichter van LinkedIn. Microsoft heeft miljarden in de onderneming gestoken.


OpenAI werkt nog aan een versie voor toestellen met het besturingssysteem Android.


Tweakers Podcast

Elke donderdag publiceert Tweakers een nieuwe aflevering van de Tweakers Podcast. In de podcast bespreken redacteuren van de techwebsite de nieuwste ontwikkelingen op techgebied. Van de meest geavanceerde technieken tot de ingewikkeldste producten. De podcast gaat dieper in op techonderwerpen, omdat er nog zo veel meer te vertellen valt.

Verwacht dus geen samenvatting van het nieuws van de week - al worden opvallende gebeurtenissen zeker niet buiten beschouwing laten - maar juist focus op een onderwerp of product. De podcast is onder andere te beluisteren via Spotify.

 

Boek: Een inleiding tot ChatGPT

Maak kennis met ChatGPT, een krachtig taalmodel gebaseerd op machine learning en kunstmatige intelligentie. Leer in het boek Een inleiding tot ChatGPT van auteur Mark Wouters hoe dit baanbrekende taalmodel werkt en ontdek de brede waaier van toepassingen, zoals klantenservice, marketing, gezondheidszorg, onderwijs, en nog veel meer.

 

In het boek kijkt Wouters ook naar de uitdagingen en beperkingen van ChatGPT en presenteert mogelijke manieren om deze te verbeteren. Door te werken aan verantwoorde en ethische ontwikkeling en toepassing van AI, kunnen we samen profiteren van de voordelen van ChatGPT en andere AI-systemen. Het boek is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

 
Boek: Een inleiding tot ChatGPT

Portable espressomachine

Onderweg, op je werk of gewoon als je er zin in hebt. Met deze portable espressomachine heb je altijd een kopje versgezette koffie bij de hand. Hij werkt zonder batterijen en zonder stroom. Dit perfecte gadget voor iedereen die van koffie houdt.

 

Het enige wat je nodig hebt is kokend water en koffie. Dit kan gemalen koffie zijn of een cupje. Het apparaat is beschikbaar via de website van de maker Wacaco.

 

Colofon

Future

14/15
Loading ...